- Suroviny -
Kvalitní a originální ingredience

Naši zásadou je používat ty nejkvalitnější suroviny, u kterých známe jejich původ.
My už víme, že kvalita surovin se vždy projeví na výsledné chuti. A co vy? Přijďte se k nám přesvědčit.

Pizza

Fior di Latté

Sýr, který používáme na naši pizzu je ten nejčerstvější, nejsmetanovější sýr typu Mozzarelly přímo z jižní Itálie. V překladu FIOR DI LATTÉ znamená doslova mléčný květ. Rozdíl mezi klasickou mozzarellou a fior di latte je především v tom, že mléčný květ má jemnější chuť a je také měkčí. V chuti je sladší a obsahuje méně tuku. Kvůli menšímu procentu tuku a vody se fior di latte používá jako ingredience na pizzu. Právě pizze dodává tato mozzarella měkkou konzistenci a kořenitou chuť.

Kvalita a prvotřídní suroviny

Mozzarella Bufala

Sýr, který v sobě ukrává krémovou výraznou a zároveň jemnou chutˇ. Buvolí mozzarella z Kampánie je známá po celém světě. My ji používáme na saláty, na pizzu Bufalinu nebo třeba jen tak v kombinaci s rajčaty a olivovým olejem.

Zákusky

Ricotta

Riccota je typ čerstvého sýru, na němž si pochutnávali již staří Římané. Vyrábí se ze syrovátky a jejím charakteristickým znakem je měkká, zrnitá a tvarohovitá konzistence a sladká mléčná chuť. Je bohatá na proteiny a vápník, vitamíny typu B.

Zákusky

Olivový olej

Už Homér nazval olivový olej „tekutým zlatem“ a není se čemu divit. Tento rostlinný olej, získávaný ze zralých plodů olivovníku, je obživou pro mnoho lidí po celém světě a významným zdrojem živin pro celou planetu. Vždyť také stromy olivovníku zabírají její obrovskou plochu - 9,6 milionů hektarů!
U nás, v Sale e Pepe zásadně najdete JEN a POUZE extra virgine, lisovaný z prvního lisu jemným tlakem oliv. Jedná se o olivový olej té nejvyšší kvality, obsahuje méně než 0,8 % volných kyselin na 100 g, má nejvýraznější chuť. Tento nejkvalitnější olej tvoří pouhých 10 % z celosvětové produkce.

Zákusky

Rajčata San Marzano

Právě tato nádherně vonící a sladce chutnající rajčata jsou nejvhodnějí pro SUGO na pizzu. Pěstují se na úpatí sopky VESUV.

Zákusky

Prosciutto di Parma

Kdo by neznal parmskou šunku neboli Prosciutto di Parma D.O.P.? Toto sušené, dlouhodobě zrající maso z Itálie . Za její jedinečnou chuť vděčíme tradičnímu know-how a unikátním přírodním podmínkám panujícím v parmském regionu.

Zákusky

Mouka

Naše mouka kterou používáme je získávaná z výběru zrn z nejlepších kultivací v Itálii a po celém světě. Každý krok, od sklizně až po mletí, je podroben přísné kontrole kvality, aby byl nabízen zdravý produkt s nejlepšími vlastnostmi vybraných zrn. NEJLEPŠÍ PIZZA VYŽADUJE DOBROU MOUKU!