Seznam alergenů
(publikovaný ve smernici 2000/89 ES od 13.12.2014 smernicí 1169/2011 EU)
1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich) |
---|
2. Korýši a výrobky z nich |
---|
3.Vejce a výrobky z nich |
---|
4. Ryby a výrobky z nich |
---|
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich |
---|
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich |
---|
7. Mléko a výrobky z něj |
---|
8. Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich) |
---|
9. Celer a výrobky z něj |
---|
10. Hořčice a výrobky z ní |
---|
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich |
---|
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentrátech vyšších 10mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno SO2 |
---|
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj |
---|
14. Mekkýši a výrobky z nich |
---|